”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Rotenonbehandling i forkant av sesongen

Onsdag 23. og torsdag 24. april ble kanalpassasjen mellom den elektriske fiskesperra og Kjeldal sluse rotenonbehandlet på ny. Nok en gang ble det funnet gjedde.

For å hindre spredning av gjedde videre oppover i vannsysytemet ble det i 2011 bestemt å bygge en elektronisk fiskesperre nedenfor Kjeldal sluse, samt rotenonbehandle strekningen mellom denne og  slusa. Dette ble foretatt første gang 5. oktober 2011. Den gang regnet en for gitt at en ville finne døde gjedder.

Fra behandlingen 5.10.2011

Fra behandlingen 5.10.2011

Det samme hadde vi regnet med nå sier avdelingsdirektør ved Fylkesmannen i Telemarks miljøvernavdeling, Hans Bakke, til Varden.

Ettersom den elektriske fiskesperra har stått strømløs siden oktober i fjor, har all fisk kunnet vandre fritt fram til Kjeldal sluse det siste halvåret.

 

De store fiskemengdene var det ikke snakk om å finne i søksområdet utover onsdagen. Men bare det at gjedda ble funnet på oppsiden av fiskesperra, gjorde behandlingen vel verdt innsatsen, ifølge Veterinærinstituttets Helge Bardal.

 

Les hele innslaget i Varden her:

 

http://www.varden.no/nyheter/fant-dod-gjedde-da-kanalen-ble-sprayet-1.1129128