”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Nøkkelpersoner

Lars Nilssen

Lars Nilssen er initiativtaker til og redaktør av bandakkanalen.no.
Han har fotografert og regissert en rekke fiskefilmer de siste 20 årene.

Sida 2010 har han laget 170 episoder av VGT-serien Lars og Lars. Han har skrevet boka om ørretens norgeshistorie, er foredragsholder og fast skribent for magasinet Alt om Fiske.

Kai Joachim Brattestå

(f 1972) er medlem av Bandak Fiskelag og grunneigar i Bandak. Han er oppvaksen og bur på garden Brattestå, som har særs lange tradisjonar med næringsfiske i Bandak. Næringsfiske har heilt fram til i dag vore ein del av drifta på garden. Kai Joachim er og ein ivrig sportsfiskar som brukar mykje av fritida si på fiske i Tokkeåi og Bandak. Han er sterkt engasjert i å rette opp i dei negative forholda som har påvirka den unike storaurestamma. Har var med sin bestefar, storfiskaren Olav Brattestå, på storaurefiske allerede som 4 åring.

Bjørn Olav Haukelidsæter

vokste opp på Dalen med utsikt over Bandak og Tokkeåi. Han er i dag bosatt på Ulefoss, litt lenger ned i vassdraget.Hans første fiskestang for egne penger var en 6-7 meter lang bambusstang kjøpt på Fosli-bua på Dalen. Med den startet fisket i Tokkeåi for over 40 år siden.

Fiskeinteressen har ikke avtatt med årene, men bambusstanga er byttet ut med fluestenger. Dermed økte også interessen for byttedyrene til ørreten ogomgivelsene disse lever i. Dette er den direkte årsaken til hansengasjement i Bandak og Tokkeåi.

I prosessen som nå er i gang for å verne og styrke storørretstammen i Bandak,  representerer han fiskeren, som ønsker å ivareta og restaurere dette unike og flotte naturområdet til glede for oss selv og fremtidige generasjoner.