”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Akustisk feltrapport for 2015

I 2014 startet Statkraft i samarbeid med Høgskolen i Telemark og Havforskningsinstituttet et forskningsprosjekt i Bandak/Tokkeåi for å teste hvordan merking med radioakustisk telemetri fungerte i ett større vassdragssystem. Les rapporten fra feltarbeidet 2015.

Metodikken ønskes å benyttes til å kartlegge storørretens bruk av innsjøen Bandak og gytevandring i Tokkeåi. Det ble i 2014 merket 25 ørret, der 22 var i live og innenfor området med hydrofoner ved henting av data desember 2014. Det ble besluttet vår 2015 at det skulle merkes ørret også i 2015. Det ble merket et mindre antall ørret og færre store enn håpet i 2014, det var derfor mange restmerker igjen, som kunne brukes i 2015. Det ble i tillegg bestilt 25 akustiske merker beregnet for å merke stor ørret og 90 mindre merker, som skulle benyttes på småørret (12-25cm). Dette for å forsøke å kartlegge utvandring av mindre ørret fra Tokkeåi.

Forsiden på rapporten

Forsiden på rapporten

I Feltsesongen 2015 har det vært mest vektlagt å få tak i storørret og få merket 90 småørret på elv, men det har også blitt gjennomført bunndyrundersøkelser og bestandsestimering av ørretyngel i Haugsevjeløpet. I tillegg har det blitt gjennomført flere små deloppgaver for å fortsette datasettet fra tidligere år.

Les feltrapporten her:  Feltrapport Dalen 2015 Endelig