”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Nok en storfisk i Tokkeåi

5,8 kilos ørret tatt på flue og radiomerket i Tokkeåi på fredag.

Jake Semons med storørreten han tok i Tokkeåi fredag

Jake Semons med storørreten han tok i Tokkeåi fredag

Jake Semons er vlitt selveste storfiskkongen i Tokkeåi etter at han fredag fikk sin tredje storfisk denne høsten. Her forteller han om fisken og hvilke strategi han benytter under fisket:

«Det var en sjukt bra avslutning på sesongen! Eg har fiska mye i Tokkeåi i sommer, men har gledet meg til høsten siden jeg begynte å fiske der. Kanskje det høres litt rart ut, men eg liker best å fiske med streamer. Hvis vannet koker med vak kan eg kanskje bytte til tørt, men ellers er det bare streamer for min del. De fleste som titter i flueboksen min, spør om det er gjeddefluer. Eg forklarer at stor fisk eter annen fisk. Så enkelt er det. Og med flue får du mye mer kontroll og variasjon over “agnet” i vannet enn med en sluk. Med så få skikkelig store fisk det er i Tokkeåi mener eg det er best å fiske over mye vann. Eg bruker ikkje mye tid i det samme bassenget og bytte fluer ofte, men bruker den flua jeg har tro på og fisker over mye vann. Hvis du skal få en stor fisk, må du bare treffe en som er klar for å leike. Fredagens hanfisk på 5,8 kilo tok en stor selvbundet muddlervariant på første kastet en plass hvor eg hadde tro på at det kunne være en stor fisk. Det var samme flue eg fikk en fisk på 2,7 kilo dagen før og fisk på ca 5-6 kilo i september.

Jake sin muddklervariant

Jake sin muddklervariant

Per Tommy bivånet figten med merkeutstyret klart, og han klarte å ta fisken i halen etter 20 minutters kamp, fikk radiomerket den og satt den tilbake i god kondisjon.

Med så mye ugang som har vært gjort mot storfiskstammen i Tokkeåi i de siste årene er eg utrolig glad for å møte så mange som har lyst å redde storørretstammen. Tokkeåi kan bli like bra Island, Kola, og New Zealand om vi bare beskytter den. Storfiskbestanden var like bra en gang, og kansje bedre. Folk betaler sjukt mye penger for å reise og fiske i andre slik fiskedestinasjoner. Tenk om de brukte pengene sine i Dalen? Det ser ut som mange tror at fisk bare dukker opp, men fiskene trenger godt gytevann og stabil vannstand for å overleve. Det er ikkje så lurt å ta de største fiskene om du liker å fiske og skal få stor fisk i framtiden.»

Jake

Jake med sin 2,8 kilos som han tok dagen før bjessingen på 5,8

Jake med sin 2,8 kilos som han tok dagen før bjessingen på 5,8