”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Det graves i Tokkeåi

Restaureringsarbeid igang mellom Åmothylen og Gjesshyl

Store steiner plasseres

Store steiner plasseres

Fylkesmannen i Telemark har satt sammen en arbeidsgruppe for å diskutere iverksetting av tiltak i Tokkeåi. Ett av tiltakene gruppen har blitt enige om er å prøve å restaurere strekket mellom Åmøtehylen og Gjesshyl i den øvre delen av den storørretførende strekningen i Tokkeåi. Dette ble startet fredag 21. august.

IMG_6377Denne uka vil enkelte av de største tersklene bli enkelt modifisert med tanke på vandring, dvs å skape vandringsveier i tersklene. Større ombygging og flere tiltak vil komme til vinteren og neste år.
Grovstrukturen er etablert mellom Åmøtehylen og Gjesshyl. Det gjenstår å fylle på med mengder av gytegrus, slik at den for fordelt seg utover det «nykonstruerte» strekket.
Så får vi se om ørreten liker dette området av elva, som nå bærer preg av stor variasjon med strømbrytere, enkeltstein og flere kulper med mulighet for gyteplasser og standplasser for stor ørret.
Siste «finish» vil bli gjort etter en legger ut gytegrus.

IMG_6371