”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Flomstor Tokkeåi

Stor vannføring har gjort vanskeliggjort bådegyte spotting og fanging av fisk til merkeforsøket Tokkeåi 011114De enorme vannmengdene denne høsten har gjort det langt vanskelig å se gytefisken i de øvre delene av Tokkeåi. I slutten av oktober var det noen skikkelige rugger på plass, men det var vrient å få skikkelige bilder/video av dem. Et par voldsomme effektkjøringer bidro også til at fiskene virket mer stresset enn tidligere år, iflg Kai Brattstå, som har sittet stand by ved elvebredden i dagevis for å bivåne gytingen.

Det nye merkeprosjektet har også gått trått hovedsakelig grunnet de store vannmassene! Det ble forsøkt fanget storørret både med garn og storruse på deltaet i Bandak uten hell i deler av september og oktober. Foreløpig er det bare en storfisk som svømmer rundt med sender i buken, og den ble tatt under dorgekonkurransen i slutten av august.

Jostein Kristiansen i Statkraft melder at det framover satses på å få merket noe sik (lettere å fange), for også å kartlegge hvordan den vandrer.