”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Storfisk også i nedre del av Bandak

Da brødrene Jørgen og Arvid Grave tok opp garna sine i nedre del av Bandak i går, fikk de en fangst  utenom det vanlige. Opp av vannet kom to hannørreter. Den ene veide  6,5 kg og den andre 3,5 kg.

Den minste var i full gytedrakt . Karene var godt fornøyd med fangsten. Det eneste de syntes var synd var at ikke barna var med og fikk oppleve dette.

Dette synes vi er flott. Det er nettopp det som er målsettingen vår. Å bevare storørretstammen i Vestvanna slik at kommende generasjoner også skal få oppleve fangster som dette.

Vi har lurt på hvor langt storørreten i Tokkeåi vandrer nedover vassdraget. Kan dette være ørret fra Tokkeåi, eller er dette storørret fra en annen stamme enn den vi finner i Tokkeåi? Svaret får vi kanskje seinere i vinter.

Disse karene følger prosjektet og forærte hodene av storfiskene til forskningen, slik at NINA kan ta dem med i sine undersøkelser. Vi takker Kviteseidkarene for flott  bidrag til forskningen.

 

Bjørn Olav Haukelidsæter