”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Kanonfiske i Tokkeåi

Lars inge Sollie har sendt oss denne flotte rapporten fra de siste dagenes begivenheter langs breddene til Tokkeåi.
Onsdag 14.09 avtalte vi å møtes ved gapahuken for å prøve oss på den gytende delen av storørretstammen i Bandak. 10 fiskere var samlet, både sluk- og fluefiskere.
Det ble lagt en tilsynelatende god slagplan over noen kanner kaffe, før vi fordelte oss rundt omkring i Tokkeåi.

I skumringen kom det inn melding om at Kai Joachim Brattestå hadde klart å vinsje i land en rugg på 5 kg i Tønsberghylen. Den ble tatt på en 18 g sluk, og det var selvfølgelig vill jubel og fotografering i hylen.
Vi fortsatte utover kvelden og Tore Klas Tveiten fikk i land noe småfisk, men også en på 800g. Det samme skjedde med undertegnede, noen små, og en fin ørret på 900g.
Etter hvert samlet vi oss igjen ved gapahuken for å høre hvordan Kai hadde klart å lure 5-kilosen. Bjarne Moen fisket sammen med Kai, og fikk den store æren av å hove den svære fisken. Bjarne fikk forøvrig en fin en på 2,7kg, mandag 12.09, i Krossbanehylen på sluk. Etter mer kaffe og fiske-sladder brøt vi opp leiren ved 23.tiden, uten flere storfisker, men med en historie rikere, og en storørret fattigere i Tokkeåi:-)

Dagen etter skinte solen, og alt lå til rette for en fin dag i elva. Undertegnede tok med seg fluestanga opp til Jesshyl for å prøve noen kast med en flue bundet opp for anledningen. Hadde vel ikke den helt store trua i solsteiken, men man vet jo aldri. Etter mange kast begynnte det å røre seg i hylen. Observerte fisk som stadig var oppe på en luftetur. Ingen stor fisk, men rundt 1- 1,5 kg vil jeg anta. Plutselig blir det bom stopp på snøret. Det første som raste gjennom hodet var selvfølgelig: HVOR STOR ER DEN? Den ville ikke vise seg, bare dro tungt der ute i strømmen.
Her må jeg være forsiktig, tenkte jeg mens den sto der å stanget. Etterhvert ble den sliten og fulgte motvillig inn mot hoven. Da den nærmet seg, så jeg at den satt dårlig, så blodpumpa akselrerte kraftig, men lettelsen var stor da den gled opp i hoven og den kunne løftes på land, YESSSSSSS, ny pers på flue, 2,73kg, hunnfisk i sin beste alder, noe overvektig, men med festantrekket på:-)

Mvh
Lars Inge Sollie