”Vi holder deg oppdatert om tiltak for å bedre storaurestammen og følger revisjonsarbeidet i forbindelse med Tokke/Vinje – reguleringen”

Gromfisk til analyse

Det pågår et offensivt stangfiske i Tokkeåi nå før fredningen 20. september. Målet er å fange 10 ørreter over to kilo – fisk som skal analyseres av NINA på Lilllehammer.
Kai Joachim Brattestå tok denne kjempen forrige kvelden: 5,2 kilo og 69 cm. Fisken ble tatt under en reportasjetur med redaktør Jon Lenæs i magasinet «Alt om Fiske» til stede. Artikkelen hans kommer trolig i desembernummeret av bladet.
De siste dagene og kveldene er det meldt om kraftige rykk og solid stangbøy hos flere av fiskerne som har prøvd seg i elva. Den høye vannføringen i hele sommer tyder på at deler av gytefisken i Bandak har gått tidlig på elva.
I forbindelse med forskningsprosjektet for å redde storørretstammen i bandak har forskningsleder Morten Kraabøl uttrykt ønske om å få tak i 10 storfisker til analyse. Mye tyder på at kvoten fylles opp før fredningen. De nærmeste dagene blir det flere storfiskrapporter å lese her på Bandakkanalen.no. Får du en ørret over 2 kilo i elva idag eller en av de nærmeset dagene: RING Kai Joachim Brattestå på tlf 41273006.
(Bildet er tatt av Birger Gauslå) .